Pompa Ciepła marki

NIBE Energy Systems to lider w sprzedaży urządzeń grzewczych w krajach skandynawskich, w Polsce i Czechach. Produkty oferowane przez firmę NIBE AB znajdują zastosowanie zarówno w nowych, jak i poddawanych modernizacji obiektach mieszkalnych, komercyjnych i sakralnych.
NIBE Industrier AB to macierzysta firma koncernu NIBE, która jest notowana na giełdzie w Sztokholmie od 1997 roku. Firma działa w trzech sektorach: NIBE Element (NIBE – Elementy Grzewcze),  NIBE Energy Systems (NIBE Systemy Grzewcze) i NIBE Stoves (NIBE – Kominki).
 Firma NIBE-BIAWAR dołączyła do koncernu NIBE w 2000 roku, stopniowo wprowadzając do oferty odnawialne źródła energii, w tym pompy ciepła NIBE. Niedługo po tym firma została liderem w sprzedaży pomp ciepła w Polsce i utrzymuje tę pozycję do dziś!

Fabryka pomp ciepła NIBE jest zlokalizowana w Białymstoku.

Bezpłatne doradztwo

Nasi specjaliści doradzą Ci w kwestii doboru wielkości, miejsca oraz komponentów instalacji zupełnie za darmo.

Indywidualny projekt

Przygotujemy projekt instalacji uwzględniając Twoje indywidualne potrzeby, aby komponenty oraz parametry były jak najbardziej korzystne dla Ciebie.

Fachowy montaż

Przy montażu kierujemy się przede wszystkim bezpieczeństwem, dlatego zawsze dbamy o właściwe systemy montażowe, okablowanie oraz uziemienie.

Ochrona środowiska

Chcemy sprawić, aby fotowoltaika była jak najbardziej dostępna, opłacalna i popularna. Wierzymy, że dzięki temu możemy realnie wpłynąć na środowisko.

Pompa ciepła NIBE powietrze/woda typu split, o modulowanej mocy grzewczej.

• NIBE SPLIT to system ogrzewania, chłodzenia i produkcji ciepłej wody użytkowej, przeznaczony do budynków o różnym zapotrzebowaniu na energię cieplną
  • Osiem różnych zestawów NIBE SPLIT, stworzonych w celu osiągnięcia optymalnego współczynnika efektywności grzewczej/chłodniczej oraz zaspokojenia indywidualnych potrzeb
  • Prosta i szybka instalacja z systemem rur wypełnionych czynnikiem chłodniczym
  • Możliwość współpracy z istniejącym źródłem ciepła i sterowania pracą całego układu
  • Zintegrowana funkcja chłodzenia aktywnego

Pompa ciepła NIBE MONOBLOK

Niezwykle wysoka sprawność

Powietrzna pompa ciepła o sezonowym współczynniku sprawności SCOP powyżej 5.0!

Szeroki zakres pracy

Do 65 °C na zasilaniu systemu grzewczego i aż 63 °C, gdy temperatura na zewnątrz spadnie do –25 °C

Przyjazna w instalacji i obsłudze

Intuicyjny system sterowania oznacza instalację „plug and play” tj. podłącz i uruchom

Trójfazowe zasilanie

Nie ma potrzeby wymiany bezpieczników lub zmiany instalacji elektrycznej

Wyjątkowo cicha praca

Cichy wentylator z inteligentnym regulatorem utrzymuje poziom hałasu na minimalnym poziomie – nawet przy pełnym obciążeniu.

Inwerterowo sterowana sprężarka z technologią EVI (wtrysk pary) dostosowuje swoją wydajność do bieżącego zapotrzebowania na ciepło   Wbudowana funkcja chłodzenia (minimalna temperatura zasilania podczas chłodzenia + 7 °C)  NIBE F2120 dostosowana do współpracy z centralą wewnętrzną VVM lub sterownikiem SMO.

Wybierz pompę ciepła Nibe, oszczędzaj i dbaj o środowisko!

Dołącz do grona naszych zadowolonych klientów. Zamów bezpłatny audyt.

Opinie naszych klientów

KONTAKT

Napisz, zadzwoń, lub zostaw swój adres i numer telefonu, a skontaktujemy się z Tobą.

Wyślij zapytanie

Zadzwoń